10 enkle råd

Disse rådene sier ingenting om hvor mye fett, karbohydrater og fett du skal spise. Det kan man tilpasse ut ifra hva man trives med. Selv liker jeg fettrik mat, men det passer ikke for alle. Det viktigste er at du bruker ferske råvarer og lager maten din selv fra bunnen av. 

 

  1. Lag mat av basismatvarer og ferske råvarer.

  2. Bruk olje, fett, sukker og salt i moderasjon.

  3. Begrens forbruket av ferdige mat- og drikkeprodukter.

  4. Spis regelmessige måltider, vær oppmerksom/bevisst, og spis i egnede omgivelser.

  5. Spis i fellesskap når det er mulig.

  6. Kjøp mat fra steder som tilbyr fersk mat. Unngå de som hovedsakelig selger ferdigmat.

  7. Utvikle, bruk, del og nyt dine matlagingsferdigheter.

  8. Planlegg tiden for å gi nok tid og rom til måltider og spising.

  9. Når du spiser ute, velg restauranter som serverer nylagde retter og måltider. Unngå fast food-kjeder.

  10. Vær kritisk til kommersiell reklame for mat.