PALEOPAPPA

Bernaise
Bernaise er ikke så vanskelig som mange tror, det gjelder bare å få inn den riktige teknikken. Litt avhegig av hvor mye du trenger, kan du bruke denne oppskriften som et utgangspunkt. Dette holder til en middag for en hel familie (vi er glade i saus).
400 gr smør
5 eggeplommer
9 ss hvitvinsedik
4 ss vann
3 ss tørket estagon (kan bruke fersk også, men da må du bruke mer)
5 laubærblader
2 fedd hvitløk hakket
Salt og hvit pepper etter behov
Først legger du klumpen med smør i en kjele og smelter den på svak varme.
Så lager du essensen. Ha i eddik, vann, hvitløk, laubærblader (knuses i hånden) og estragon. La dette småkoke i en liten kjele. Ha eggeplommer i en kjele. Når essensen har kokt litt siler du den over kjelen med eggeplommer. Bruk en skje til å klemme essensen ut av krydderet. Pisk sammen eggeplommene og essensen. Smøret som nå er smeltet har skilt seg. Pass på at du ikke blander det sammen igjen. Det er fettet vi vil ha i sausen. Hvis det ligger noe på toppen kan du ta dette av med en skje. Pisk så fettet forsiktig inn i eggeplommene, litt etter litt. Pisk hele tiden mens du gjør dette. Det er viktig at når du nå skal varme den opp at den ikke blir for varm, da vil den skille seg. Mitt triks er å varme den forsiktig opp til den begynner å ryke, da trekker jeg den av platen og pisker det jeg klarer. Den skal ha en ganske tykk konsistens. Tilsett tørket estragon, salt og hvit pepper tilslutt.