Biffsalat

Enekel boffsalat som funke som både lunsj og middag (eller frokost).

 

Til denne retten kan du bruke et mørt kjøttstykke av storfe. Det kan være entrecôte, indrefilet, ytrefilet, culotte, cuvette, mørbrad, flatbiff eller lignende. Det beste er å la stykket ligge på benken noen timer før du skal steke det, slik at det ikke er for kaldt når du skal steke det. 

 

Pesto:

Fersk basilikum

Olivenolje

Pinjekjerner (evt. cashewnøtter)

Parmesan eller manchego

Hvitløk

Salt

 

Dette knuses i morter for best resultat. hvor mye du tregner av hver ingrediens kommer an på hvordan du liker pestoen. 

 

Salaten kan f.eks. bestå av ruccola, tomater, avocado, agurk og parika. Ha litt olivenolje, balsamico eddik og salt i salaten. Skjær kjøttet i skiver og ha over pesto.

 

© 2018 by Anders G. Kindberg.