"Pasta" bolognese med squash

Istedenfor pasta bruker jeg squash som jeg strimler i en spirualizer. 

 

Kjøttsaus:

1 kg kjøttdeig

2 løk

3-4 gulrøtter

4 stilker stangselleri

3 fedd hvitløk

200 gr bacon

4 ss tomatpurrè

1 stor boks hakkede tomater (500 ml)

2 dl kjøttkraft

 

Kutt løk, hvitløk og stangselleri i smø biter og stek det i en kjele med en god del smør. Rasp gulrøttene. Skjør bacon i små biter og tilsett sammen med alle grønnsakene. Tilsett så tomatpurrè og rør rundt til det har blandet seg. Stek kjøttdeigen i en panne og tilsett i kjelen med grønnsaker. Tilsett så kraft og de hakkede tomatene. Smak til med salt og pepper. La dette koke i 1,5-2 timer, så mye av fuktigheten forsvinner. 

 

Squash strimles i spiralizer og kokes i 20-30 sekunder. Rør inn litt smør etter at du har tatt av vannet. Kan servers med olivenolje, pepper og litt revet parmesan.