top of page
Screenshot 2022-11-25 12.01.58.png

 

Kalveskank "osso buco"

 

 

Vend kjøttstykkene i en blanding av salt og pepper og brun kjøttet i smør Legg kjøttet til side og hell ut oljen. Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen. Rør in krydder og finhakket bladpersille og ha i lauberbladet. Salt og pepper etter smak.
Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og kjøttkraft. Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet. 

 

Gremolata: Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt.

bottom of page