PALEOPAPPA

Fredagstaco
Jeg har laget vår egen variant av taco uten lefser og skjell.
Salsa
2 bokstomater
1 chili (kan sløyfes)
2 løk
4 fedd hvitløk
litt honing
3-4 ss balsamicoeddik
1 liten potte fersk koriander
salt
Hakk opp løk, hvitløk og chili. Fres det i en kjele med smaksnøytal olje (jeg bruker cocosa uten smak, kjøpes på helsekost). Nå løken er blank tilsetter du tomatene og rører om og lar det koke. Jo lenger du lar det koke, jo bedre. Èn time er veldig bra, da har den som regel tyknet litt. Mot slutten av koketiden (siste 10 min) tilsetter du finhakket koriander.
Kjøtt
1 kg kjøttdeig
3-4 løk
5 fedd hvitløk
En del smør
2-3 ss tomatpurè
1 dl kjøttkraft (kan sløyfes)
Litt mørk sjokolade 85 % (kan sløyfes)
Litt billig whiskey (kan også sløyfes)
Malt cumin
Malt koriander
Tørket oregano
Malt paprika
Hakk opp løk og hvitløk og fres det i en gryte med smør (100 gr). Når løken er blank kan du tilsette kjøttdeig, du kan gjerne steke den i en panne på forhånd. Pass på at du får med all kraft fra stekingen i gryta. Tilsett tomatpurè og rør rundt. Tilsett så sjokolade, kraft og whiskey hvis du bruker det. Rør rundt. Tilsett så krydder. Hvor mye du bruker kan du finne ut av, men jeg bruker en liten ss av hver. Syns du det smaker for lite, ta i mer. Denne skal også koke en stund, har du blandet inn kraft bør den koke enda lenger, slik at den ikke blir for blaut.
Guacamole
2 avocado
Noe finhakket mango
1 fedd hvitløk
Limesaft
Litt finhakket rødløk (kan sløyfes)
Litt fersk koriander
salt og pepper
Putt ingrediensene i en beholder og rør rundt til det er en kremete masse.
Dette serveres med friske grønnsaker som f.eks. hjertesalat eller grønnkål, tomat, paprika, agurk, ost og rømme hvis en tåler det og løk.